Ergotherapie op school           

Kinderen zijn de hele dag in de weer! Zowel thuis als op school worden er verschillende vaardigheden van hen gevraagd, zoals aan-uitkleden, fietsen, hanteren van bestek, werken in de klas, knutselen, enz. Voor kinderen is het belangrijk hier net zoals andere kinderen aan mee te kunnen doen en hierin zelfstandigheid te ontwikkelen.

Een ergotherapeut kan u en uw kind helpen om taken die nog niet zo goed lukken aan te leren. Dit kan zijn door deze vaardigheid te oefenen op een manier die past bij het kind, deze zo nodig aan te passen of de omgeving aan te passen.
Kinderen zitten een groot deel van de dag op school. Dé plek waar veel nieuwe dingen geleerd worden en waar het belangrijk is dat uw kind mee kan doen met klasgenootjes!

Soms signaleert u of de leerkracht dat het voor uw kind wat moeilijker is om bepaalde vaardigheden aan te leren. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gaan om: 

- Tekenen, kleuren, knippen, schrijven
- Stil en rechtop zitten
- Concentratie
- Zelfstandigheid een opdracht uitvoeren
- Aan en uitkleden tijdens de gymles

Om een goed beeld te krijgen van uw kind en waarom bepaalde vaardigheden niet zo goed lukken, doen wij een observatie in de klas. Uit onderzoek blijkt dat wanneer de ergotherapiebehandeling plaats vindt in de schoolsituatie, deze vele malen effectiever is dan wanneer de ergotherapie enkel individuele behandelingen in een praktijk geeft aan een kind. Op deze manier kan het kind het geleerde meteen in zijn eigen situatie toepassen. 
In een gesprek met u als ouder en de leerkracht wordt de hulpvraag besproken en worden doelen geformuleerd. Tevens wordt  besproken hoe de behandeling eruit zal zien.