Onderwijs Jeugd arrangement (oja)

Zijn er praktische vragen rondom de opvoeding van uw kind, of zorgen over de ontwikkeling ervan? Dan kunt u terecht bij de zorgondersteuners van de Onderwijs Jeugdhulp Arrangementen (OJA).

Op de Ariënsschool is een OJA aanwezig. Dat betekent dat ouders, school, gemeente en jeugdhulp (Jarabee) vanaf de start van de leerling op school met elkaar samenwerken. Met elkaar kijken we goed wat er precies aan hulp nodig is. Zo zorgt OJA ervoor dat kinderen vroegtijdig en snel passende onder­steuning krijgen.

Als ouder of leerkracht merk je doorgaans al snel wanneer jouw kind/leerling niet goed in zijn vel zit. Als ouder van een kind op het speciaal onderwijs, is het heel gebruikelijk dat je ook vragen hebt over de opvoeding thuis. Maar ook vragen over de ontwikkeling die jouw kind/leerling doormaakt zien we vaak. De zorgondersteuner van Jarabee is daarom op school aanwezig om mee te denken hoe we jouw kind/leerling het beste kunnen helpen. Daar waar nodig zoeken we de samenwerking op met andere betrokkenen (hulpverleners, wijkcoaches, gezinsvoogden) en het zorgteam van school. De zorgondersteuners worden daarin ondersteund door een gedragswetenschapper. Ook zijn er pedagogisch medewerkers en een psychomotore therapeut aanwezig om de hulp aan jouw kind zoveel mogelijk op school plaats te laten vinden.

U kunt via de leerkracht uw vragen kenbaar maken of contact opnemen met één van de zorgondersteuners:

Sanne Dasselaar
sdasselaar@jarabee.nl
Telefoonnummer: 06-59 82 52 70

Wencke van Winsen
wvwinsen@jarabee.nl
Telefoonnummer: 06-30 94 85 14

Niki Dolstra
ndolstra@jarabee.nl
Telefoonnummer: 06-59 82 44 34

Het Team:

                                 
   Sanne Dasselaar,                       Wencke van Winsen,                          Niki Dolstra,
   Zorgondersteuner           
             Zorgondersteuner                        Zorgondersteunder


                             
       Lotte Nieman,                            Marije Kuipers,                                   Ronald Haakman,
Pedagogisch medewerker         Gedragswetenschapper                Psychomotorisch therapeut